BalanceTest
Proč je dobré znát svůj stav?
Zinzino BalanceTest je test dělaný metodou rozboru suché kapky krve, který poskytuje informace o rovnováze mezi omega-6 a omega-3 esenciálními mastnými kyselinami v krvi.
Z výsledné zprávy také zjistíte svůj omega-3 index, hodnotu ochrany,propustnost buněčné membrány, duševní odolnost a další ukazatele.
Test je snadný na provedení a netrvá ani minutu.
Může být udělán z pohodlí vašeho domova. Podívejte se na video BalanceTest nebo si přečtěte podrobné pokyny, jak test provést.
Státní zdravotní ústav ministerstva zdravotnictví (SZÚ) a vědci se shodují, že poměr Omega 6 : Omega 3 a Omega 3 index (hladina EPA + DHA v krvi) je relevantním ukazatelem rizika příčin ischemické choroby srdeční (ICHS), infarktu a všech dalších civilizačních chorob (artritída, artróza, autismus, ADHD, diabetes, vysoký krevní tlak). Balance Test poměru Omega 6 : Omega 3 v krvi tak může mít významné využití v lékařské praxi.
Jak zjistím svůj Omega 3 index?
Zjistěte rychle a jednoduše svůj poměr Omega 6 : Omega 3 a Omega 3 index. Díky jednoduchému testu z kapky krve (tzv. Balance Test), který si můžete udělat sami a svůj vzorek zaslat do norské laboratoře VITAS Analytical Services. Tato nezávislá laboratoř spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a je držitelem certifikátu osvědčených výrobních postupů (GMP) s 20-letou zkušeností v provádění špičkových chromatografických vyšetření s využitím nejmodernějších technologií.
VITAS Analytical Services – nezávislá laboratoř
Balance Test je schváleným výrobkem pro “in vitro” diagnostiku odebráním krevního vzorku v domácích podmínkách. Jedná se o krevní test prováděný metodou suché krevní kapky (DBS) a poskytuje přesné údaje o hladině mastných kyselin, která odráží složení tuků ve vaší potravě. Proces analýzy vzorků je zcela anonymní. Jakmile se sami otestujete, vzorek kapky suché krve zašlete ve speciální obálce poštou na předepsanou adresu laboratoře VITAS v Norsku.
Zinzino Balance Test (Vitas Analytical Services)
Jak docílit správného poměru Omega 6 : Omega 3?
Dnešní běžná strava (za posledních 20 let) bohužel obsahuje méně Omega 3 ve srovnání se stravou v průběhu evoluce člověka, která se podílela na vytváření našich genetických modelů. Naprostá většina lidí by měla zvýšit spotřebu polynenasyceného rybího tuku, protože v lidském organizmu nedochází k efektivní proměně rostlinného oleje Omega 3 (ALA) na mastné kyseliny EPA a DHA.
Zásadní pro získání správného poměru Omega 6 : Omega 3 je omezení příjmu rostlinných tuků s přebytkem Omega 6 (slunečnicový olej, sójový olej) a konzumace tučných, mořských ryb z výlovu, které se živily volně z mořských řas, které přirozeně obsahují Omega 3 (EPA a DHA) s polyfenoly. Světová zdravotnická organizace (WHO) ze zmíněných důvodů doporučuje efektivnější způsob získání Omega 3 s dlouhými řetězci (EPA a DHA) za pomocí doplňků stravy (rybí tuk s Omega 3 EPA + DHA s polyfenoly, nebo veganský olej s Omega 3 z mořských řas s obsahem EPA + DHA s polyfenoly).
Proč Omega 3 s polyfenoly?
Dle tvrzení vědců je nezbytné, aby Omega 3 byly VŽDY konzumovány s POLYFENOLY. Polyfenoly poskytují dostatečnou ochranu krevních lipidů před oxidací, a tím zaručují vysokou vstřebatelnost Omega 3 v buňkách. V přírodě Omega 3 (EPA + DHA) a lipofilní polyfenoly VŽDY pracují společně. Nenajdete EPA a DHA samy o sobě, jsou příliš křehké a nestabilní a rychle degradují. V potravinovém řetězci mořské řasy produkují Omega 3 (EPA a DHA) společně s polyfenoly. Příroda si vybrala polyfenoly rozpustné v tucích, které chrání Omega 3 produkované mořskými řasami tak dobře, že je najdeme i v tučných rybách, které se jimi živí.
Průmysl, který vyrábí doplňky stravy dělá zásadní chybu – ODSTRAŇUJE POLYFENOLY rafinací a potom Omega 3 stabilizuje nevhodným a neúčinným způsobem přidáváním Vitamínu E jako neúčinného konzervantu, nebo rybí olej zanechává bez ochrany a nestabilní. Proces oxidace a znehodnocení pak probíhá přímo v lahvičce, v kapsli nebo i v těle při styku s volnými radikály. To je důvod, proč většina doplňků stravy s rybím olejem NEFUNGUJE.
Doporučujeme, aby si každý konzument doplňků stravy s Omega 3 ověřil jejich účinnost Balance Testem poměru Omega 6 : Omega 3. Pokud test prokáže nedostatek Omega 3 mastných kyselin v buněčných membránách, je na zvážení každého, zda má smysl takový nefunkční doplněk stravy konzumovat.


Proč vám jen zdravá strava nepomůže
Dnešní potraviny jsou často ultrazpracované a k dispozici máme mnohem více balených potravin než kdy dříve. Naše ledničky a mrazáky jsou plné jídel s vysokým obsahem cukru a nízkým obsahem vlákniny. Je proto snadné vybrat si pohodlný způsob stravování, který však není výživný. I když je obtížnější najít výživná jídla a vyhnout se prázdným kaloriím, žijeme také v době výživy na míru – kdy můžeme využít vědecky prověřené potravinové doplňky, které pokryjí naše individuální výživové potřeby a obnoví rovnováhu našeho těla. Už žádné časově náročné a drahé míchání a kombinování vitamínů. Testy prověřená výživa informuje a podporuje každého z nás.
Výhody omega-3 a 6
Aby naše tělo mohlo vykonávat důležité funkce, potřebuje jak omega-3, tak omega-6. Jsou to esenciální mastné kyseliny, které musejí být přijímány ve stravě a potravinových doplňcích, protože tělo si je nevyrábí přirozenou cestou.
Omega-3 se vyskytuje hlavně v rybím oleji, listové zelenině a v rostlinách. Omega-6 se získává z masa, drůbeže a vajec. Naše strava obsahuje dostatek omega-6. Výzvu představuje dostatek omega-3 a dosažení vyváženého poměru.
Poměr omega v západní stravě
Pro optimální zdraví buněčných membrán by náš poměr omega-6 a omega-3 měl mít hodnotu 3:1. Tento poměr chrání naše buňky před oxidačním stresem, který přichází, když je naše hladina antioxidantů příliš nízká. Tělo je zahlceno a neschopno správně fungovat, což může vést k poškození buněk.
Dobré zprávy: Je možné obnovit rovnováhu antioxidantů a volných radikálů v těle.
Jaký je tedy optimální poměr omega-3 a omega-6?
Požadovaný poměr omega-6:3 je 3:1. Lidé, kteří neužívají doplněk omega-3, mohou mít poměr až 25:1. I lidé, kteří pravidelně jí ryby a berou doplňky omega, dosahují při testování zřídka poměru 3:1. Není to jejich vina, spíše to ukazuje na pokřivený globální potravinový systém. Doplňkům chybí zásadní ingredience, které slouží k tomu, aby se výživné látky v těle správně vstřebaly.
Co znamená vysoký poměr omega-6 a omega-3?
Obnovení vyváženého poměru omega-6:3 by mělo být prioritou. Tělo v rovnováze má normálně fungující mozek, srdce, imunitu a buňky*.
Strava, ve které chybí mastné kyseliny omega-3, může mít negativní dopad na zdraví, a to hned v několika oblastech. Pravdou je, že většina lidí vůbec netuší, že žije nevyváženým způsobem.
Krevní test poměru omega-6:3 (Omega BalanceTest)
To je síla výživy na míru. I když existují doporučené denní dávky mastných kyselin, žádná nezastoupí všechny. Omega BalanceTest vám přesně změří profil mastných kyselin, takže nemusíte nic odhadovat.
Jedná se o test metodou suché krevní kapky od Zinzino, globální značky v oblasti zdraví a wellness, který vám přesně změří 11 hladin mastných kyselin v krvi. Analýza se zpracovává nezávisle a výsledky jsou zcela anonymní. Výsledky testu obsahují doporučení určená přímo pro Vás a pokyny ohledně způsobu, jakým obnovíte rovnováhu esenciálních omega-6:3 ve svém těle, abyste posílili Vaši cestu za zdravím.
Jak dostat omega-3 a 6 do rovnováhy
Uvedení poměru omega-6:3 do rovnováhy vyžaduje dvousměrný přístup. Prvním a zároveň nejdůležitějším krokem je zajistit, aby vaše strava obsahovala zdravé zdroje omega-3. Pokud potřebujete nedostatek výživy překlenout potravinovými doplňky, používejte BalanceOil – naši zcela přírodní značkovou směs čistého rybího oleje, extra panenského olivového oleje, polyfenolů a vitamínu D3.
Je vědecky doloženo, že může jemně upravit poměr omega-6:3. BalanceOil transformuje buňky zevnitř ven – od hlavy1 až k srdci2, a to to díky 15 zdravotním benefitům schválených úřadem EFSA*.
Vedle 120 dní trvajícího režimu BalanceOil je vhodné upravit také stravu, což může přispět k obnovení rovnováhy vašeho těla. Omezte zpracované a balené potraviny, které jsou pohodlné, a soustřeďte se na zdroje omega-3. Např. tučné ryby, řasy, rostlinné oleje, špenát, růžičkovou kapustu, borůvky a vlašské ořechy. Při nakupování potravin se zaměřte na regály s nezpracovanými potravinami. BalanceTest zopakujte po 120 dnech, abyste viděli, jak jste se přiblížili k hodnotě 3:1.
Chcete se s námi spojit a probrat vše podstatné - napište nám do formuláře Vaše dotazy. Děkujeme